Artikelomschrijving
Bospeen behoort tot de peensoorten en heeft dan ook een typische wortelsmaak, lekker zoet. Een bos bestaat uit gladde, lange en slanke boswortelen met loof eraan. Je kunt bospeen zowel rauw als gekookt eten. De peen geeft een heerlijke, knapperige bite in salades.
Bospeen is heel erg gezond. Het bevat namelijk een grote hoeveelheid bètacaroteen. Deze stof wordt in je lichaam omgezet in vitamine A. Deze vitamine is niet alleen belangrijk voor je gezichtsvermogen maar is evenals vitamine C erg belangrijk voor je weerstand. Bètacaroteen is een belangrijke antioxidant die tezamen met andere antioxidanten je weefsels beschermen tegen schade en veroudering. De voedingsvezel in bospeen helpt bij de opname van belangrijke voedingsstoffen. Bospeen bevat overigens ook nog folaat en vitamine K. Folaat is een stof die je energie op peil houdt, samen met de natuurlijke suikers van de zoete groente. Folaat speelt ook een belangrijke rol in de werking van het zenuwstelsel en de hersenen. Vitamine K is belangrijk voor stevige botten en de speelt een rol in de bloedstolling.
Documenten