Bleekselderij is een van de familieleden van de selderijfamilie en is dus nauw verwant met blad- en knolselderij. Het is een heel gezonde groente en bestaat uit enkele lange stengels met wat blaadjes. Het wordt ook wel witte selder genoemd en heeft een frisse smaak. Zowel de stengel als de blaadjes zijn te gebruiken in gerechten. Bleekselderij kun je het beste rauw eten of kort koken.
Bleekselderij is een heel gezonde groente en rijk aan diverse vitaminen en mineralen. Zo is de groente vooral rijk aan bètacaroteen. In je lichaam wordt deze stof omgezet in vitamine A. Deze vitamine is belangrijk voor je gezichtsvermogen en is evenals vitamine C belangrijk voor je weerstand. Het helpt je weefsels beschermen tegen schade en veroudering. Bleekselderij bevat ook een grote hoeveelheid kalium. Dit is erg belangrijk voor een gezonde bloeddruk. Daarnaast bevat bleekselderij ook veel eiwitten en voedingsvezels die belangrijk zijn voor een goede stoelgang en de opname van voedingsstoffen.